Maak kennis met BREEAM: de evaluatie- en certificeringsmethode voor gebouwen of infrastructuren in functie van hun duurzame milieuprestaties.

BREEAM, wasda?

BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method, een certificeringsmethode voor gebouwen/infrastructuren. Het is de meest gebruikte certificering voor gebouwen in het wereldwijd. Doel is om goede milieuprestaties te garanderen van gebouwen en infrastructuren, en dat gedurende hun volledige bestaan, van bij het ontwerp tot aan de afbraak.

Dat betekent dat BREEAM-gecertificeerde gebouwen over een meer duurzame omgeving beschikken, die het welzijn van de bewoners of werknemers ten goede komen. Daarnaast helpen ze de natuurlijke bronnen te beschermen en maken ze de immo-investeringen aantrekkelijker.

In functie van het project bestaan er meerdere benchmarks (technische standaarden).
Deze benchmarks vind je hier!

Certificering & evaluatiecriteria.

De certificering hangt af van verschillende criteria op het vlak van volgende thema's:

Op basis van de gerealiseerde criteria wordt vervolgens een algemene score gecertificeerd die het milieuprestatieniveau van het gebouw bepaalt (Outstanding, Excellent, Very good, Good & Pass).

En de rol van ABV?

Om een BREEAM-certificering te kunnen krijgen, moet je een beroep doen op experten op het vlak van mobiliteit, energie, afval, hydrologie, biodiversiteit, akoestiek, ... Allerlei competenties waar we bij ABV over beschikken!

Meer weten? Klik hier!

Derniers articles

Ce site utilise les cookies. En poursuivant votre navigation, vous acceptez l’usage des cookies. En savoir plus OK https://www.abv-development.com/mentions-legales/