Waarom u voor de plaatsing van een gebouw eerst een bodemonderzoek moet uitvoeren

Waaruit bestaat een bodemonderzoek?

Om de duurzaamheid van uw gebouw te garanderen en zeker te zijn van een stevige fundering, is het belangrijk om een bodemproef uit te voeren zodat u alle stabiliteitsfactoren van uw terrein in kaart brengt. Het bodemonderzoek bestaat uit de analyse van het terrein waar uw gebouw komt te staan.

Eerst analyseert de geotechnicus de geologische kaarten, het massaplan en de plannen van het gebouw. Vervolgens rijdt er een onderzoeksvoertuig over het terrein en kiest het strategische plekken binnen de afmetingen van het toekomstige gebouw. Op deze plekken steken we een staaf in de grond om de oorsprong, het type en de eigenschappen van de bodem te kennen.  
 

Welke stappen volgen er na de bodemstudie?

Na het onderzoek stelt de expert een verslag op met de geotechnische voorschriften, zodat er zonder zorgen gebouwd kan worden. Dit document vermeldt het geotechnische risico van het terrein, de aanbevolen fundering en de eventuele noden qua afvoer.
 

Waarom best een bodemonderzoek aanvragen vooraleer te bouwen?

Na de uitvoering van het bodemonderzoek kunnen de bouwondernemingen u concrete offertes bezorgen. Deze bouwondernemingen vermelden aan welke voorwaarden de fundering van uw gebouw moet voldoen.

De offertes van de bouwfirma's houden rekening met het bodemtype en de vereiste fundering, met eventuele extra kosten, alsook met de prijs van de grondwerken en van de afvoer van het terrein.
 

Waarom kiezen voor ABV Development voor de uitvoering van een bodemonderzoek in België?

ABV Development is een studiebureau dat gespecialiseerd is in omgevingswerken en in de veiligheid en inrichting van terreinen.
Dankzij onze ruime ervaring en de certificering van onze experts leveren we efficiënte en duurzame oplossingen op maat van uw bedrijf voor de uitvoering van uw bodemonderzoek, ongeacht de regio. We verplaatsen ons met plezier in heel Vlaanderen, Wallonië en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Heeft u een bouwproject en wilt u graag een bodemonderzoek laten uitvoeren?

Neem contact op!

 

Derniers articles

This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. Find out more OK https://www.abv-development.com/en/legal-notice/