Circulaire economie – concrete toepassingen bij ABV Development

Op verschillende bouwwerven in het Waals Gewest zorgde ABV Development ervoor dat de uitgegraven gronden konden worden opgevolgd naar de aangewezen en dichtstbijzijnde ketens. De ophoogmaterialen werden onderzocht en het steenmateriaal werd hergebruikt als ondergronds gesteente. Zo vermeden we de afvoer van tonnen materiaal naar verwerkingscentra, alsook de aanvoer van nieuw gesteente.

 

In het kader van het ZIN-project (opdrachtgever: Befimmo) hielp ABV Development als laureaat van de be.exemplary-projectaanbesteding de opdrachtgever bij het bepalen van de milieuvereisten voor de productie van aggregaten op basis van bouwafval uit de afbraak van bepaalde elementen van de bestaande torens. Deze elementen moesten het ‘End-of-Waste’-statuut krijgen en moesten worden omgezet in ‘valoriseerbare materialen’, om zo te worden gebruikt in het nieuwe beton voor het project en dit volgens de geldende Brusselse wetgeving.

VIDEO HIER

Binnen het 3DCIT-IS-onderzoeksproject (financiering Innoviris) staan ABV Development en UCLouvain stil bij de circulariteit van stedelijke en randstedelijke gebieden. Circulariteit kan hierbij worden aangewend, zowel voor de bouwmaterialen van een gebouw als voor de verscheidenheid van de aanwezige functies.

Deze voorbeelden vormen een uitbreiding bij de reeds opgebouwde interne ervaring in de verrijkende domeinen van circulariteit, beperking van de koolstofimpact en van Cradle to Cradle.

Derniers articles

This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. Find out more OK https://www.abv-development.com/en/legal-notice/